Pomlajevanje s CO2 laserjem

izvajanje postopka za delno lasersko pomlajevanje kože obraza

Frakcijska fototermoliza, lasersko pomlajevanje, frakcijsko pomlajevanje, CO2 - vse to so imena enega učinkovitega in udobnega načina pomlajevanja danes.

Katere probleme rešuje delna tehnika?

 • odprava gub okoli oči;
 • dviganje kože obraza in vratu, dekolteja in rok;
 • zmanjšanje ohlapnosti kože;
 • odpravljanje brazgotin in strij;
 • popravek majhnih žil in starostnih peg.

Kaj je frakcijsko lasersko (ablativno) pomlajevanje kože, obraza in telesa?

Frakcionalnost je delitev laserskega žarka na več mikro žarkov. To pomeni, da laser ne vpliva na kožo s trdno piko, temveč z nekakšno mrežo.

Zahvaljujoč nanosu mikrokoagulacijskih kolon na kožo se sproži mehanizem naravne regeneracije tkiva s tvorbo novega kolagena, izboljša se struktura kože in njen videz. Visokointenzivni laserski mikro žarki prodrejo do globine 1 mm, kar zagotavlja visoko učinkovitost postopkov.

Izjemno pomembno je, da na določenih predelih kože laser ne vpliva. Neokrnjeno tkivo ostane okoli vsakega območja mikrotermalne obdelave, ki se intenzivno zdravi s tem laserjem. To je bistvo delnega laserskega pomlajevanja kože. Ta metoda frakcijskega laserskega pomlajevanja omogoča, da se koža veliko hitreje zaceli brez pooperativnega obdobja, bolnik ne izpade iz aktivnega življenja.

Laserski žarek je razdeljen na številne zelo tanke žarke, ki v koži tvorijo mikrotermična območja obdelave (MLZ). Globino in premer MLZ določa energija laserskega žarka, ki jo med postopkom nadzira zdravnik.

Nato nastane MENO - mikroskopski epidermalni nekrotični ostanki, ki se zaradi celjenja okoliških tkiv premaknejo.

Z napredovanjem zdravljenja je obnovljena koža videti precej mlajša, njen turgor se poveča, površina kože postane bolj gladka, gubice se gladijo, mikrorelief se gladi, videz brazgotin in strij se bistveno izboljša.

Neablativno lasersko pomlajevanje

Povsem očitno je, da je trenutno v kozmetični kirurgiji dosežen določen napredek, povezan predvsem s pomlajevanjem kože z uporabo laserskih tehnologij. S kvalificirano uporabo in pravilno izbiro parametrov laserskega žarka se ta način zdravljenja zelo dobro prenaša in velja za veliko bolj učinkovitega kot konzervativne in kirurške tehnike.

Eden najsodobnejših in najvarnejših laserskih sistemov danes je laser. Z laserjem lahko naredite neablativno pomlajevanje kože obraza. Neablativni laserski postopek pomlajevanja kože okoli oči, obraza, vratu in drugih predelov zagotavlja učinkovito zaščito dermisov z različnimi nivoji melanina, vključno s strojeno kožo. To omogoča, da se postopek izvaja skozi vse leto in za vse tipe kože.

Značilnosti neablativnega pomlajevanja

Obdobje rehabilitacije ni potrebno.

Postopek vam omogoča, da zožite pore, zgladite gube, izostrite konture obraza in izboljšate polt.

Trajanje seje je do 30 minut. Priporočen tečaj je 5-6 postopkov.

Lasersko pomlajevanje je ena najnovejših tehnik za spopadanje s starostnimi spremembami kože (gube, gubice, bledenje in staranje).

Postopek je praktično neboleč in ne travmatičen, njegova učinkovitost pa je primerljiva z injekcijskimi metodami pomlajevanja.

Energija laserskega pulza spodbuja sintezo mladega kolagena v globokih plasteh usnjice, koži zagotavlja elastičnost, čvrstost, gladkost in svežo polt. Izravnavanje gub, lasersko odstranjevanje krvnih žil na obrazu, hiperpigmentacija med sončenjem, izboljšanje enakomernosti tona kože, odstranjevanje sonca in starosti. Lasersko dviganje je priznano kot alternativa plastični kirurgiji in najboljša metoda pomlajevanja za ljudi, starejše od 35 let.

Prednosti laserskega pomlajevanja kože s posebno napravo:

 • povečanje elastičnosti kože, zmanjšanje drobnih gub;
 • možnost dvigovanja kadar koli v letu na kateri koli koži (vključno s strojeno);
 • možnost kombiniranja laserskega pomlajevanja z injekcijskimi postopki: mezoterapija, konturna plastika in vnos botulinskih toksinov;
 • ni tveganja za okužbo;
 • po postopku ni potrebe po dolgotrajni rehabilitaciji.

Indikacije za lasersko pomlajevanje

 • fotostaranje kože;
 • neenakomerna polt;
 • zmanjšan tonus kože;
 • gravitacijska ptoza;
 • manifestacija žilne mreže;
 • pigmentacija kože.

Lasersko pomlajevanje je resnično učinkovita sodobna tehnika na poti do lepote in mladosti.